0 شنبه 29 خرداد
لبخند «بهشت» به «امید»

لبخند «بهشت» به «امید»

تمام 21 کرسی شورای شهر پایتخت به اصلاح طلبان رسید رأی نفر بیست‌ویکم فهرست امید 247 هزار بیشتراز چمران ( دارنده بالاترین رأی اصولگرایان ) است در مشهد نیز همه 15 نفر منتخبان از لیست امید هستند و 2 زن، منتخب دوم و سوم شورا  شدند طبق آخرین آمار، با رأی مردم، در اصفهان از 15 کرسی، 14 ؛ در تبریز از 13 کرسی، 8؛ در شیراز از13 کرسی 11 کرسی به اصلاح‌طلبان تعلق گرفت

ص 2

کارشناسان  در گفت و گو با «ایران» تأکید کردند
اولویت اول شورا؛ پاسداشت اعتماد و امید مردم

یک سال و سه ماه بعد از انتخابات هفتم اسفند، نتیجه 30 بر هیچ آن انتخابات، این بار برای شورای شهر تهران به صورت 21 بر هیچ تکرار شد. حالا تمام اعضای شورای پنجم پایتخت از نامزدهای لیست امید هستند. اتفاقی که در خیلی از شهرهای ایران و مهم‌ترین آنها یعنی مشهد هم رخ داده است. دو سؤال مهم بعد از این انتخابات آن است که اولاً دلیل این رفتار و رأی مردم چیست و ثانیاً اعضای شوراهای شهر، خصوصاً در پایتخت بعد از این رأی باید چه کنند؟ این سؤال را با سه صاحبنظر سیاسی و شهری مطرح کرده‌ایم.
آذر منصوری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با «ایران»، علت پیروزی تمام و کمال لیست امید در انتخابات شورای شهر را عدم اعتماد به وجود آمده بین اقشار مختلف مردم و مدیریت شورای شهر و شهرداری تهران دانست و گفت: «شورای شهر و شهرداری تهران به مدت بیش از 14 سال در اختیار طیف اصولگرایان قرار داشت و در همین مدت مشکلات پایتخت فشار زیادی را به مردم وارد کرده بود. علاوه بر این، طرح مسائلی مانند پرونده املاک نجومی یا ابهامات وسیع در تراکم‌فروشی‌ها و تغییر کاربری‌های انجام شده، زمینه یک سلب اعتماد بین مردم و مجموعه مدیریتی شهرداری را ایجاد کرده بود و شهروندان احساس کردند که این نهاد نیاز به تغییرات بنیادین دارد.» وی تأکید کرد: «در واقع برای یافتن دلایل رأی‌آوری کامل لیست امید در این انتخابات بیش از آنکه به دنبال دلایل سیاسی بگردیم باید در پی دلایل اجتماعی و فنی باشیم و اولین دلیل تصمیم مردم قطعاً کارنامه سه دوره اخیر شهرداری و شورای شهر تهران است.» منصوری افزود: «در کنار این موضوع نیز نباید از میزان اعتمادی که در اقشار مختلف مردم نسبت به جریان اصلاحات و نوع نگاه آن به مدیریت حوزه‌های مختلف جامعه شکل گرفته غافل بود. چرا که اگر همین اعتماد وجود نداشت، هر سطحی از بی اعتمادی نسبت به مدیریت فعلی شورای شهر و شهرداری تهران هم نمی‌توانست این نتیجه را رقم بزند.»
 این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در توضیح مهم‌ترین سیاستی که شورای آینده باید در پیش بگیرد هم گفت: «اصلی‌ترین موضوع این است که اعضای شورای شهر و همین طور شهرداری تهران در مجموعه اقدامات و برنامه‌های خود کمال دقت را داشته باشند که از اعتمادی که به آنها شده و امیدی که مردم نسبت به چهار سال آینده دارند، به طور کامل حفاظت کنند.»
وی با اشاره به شرایط جدید جامعه و رشد امکانات اطلاع‌رسانی تأکید کرد: «در شرایط فعلی هیچ سوء مدیریت و کج‌کاری از دید مردم پنهان نمی‌ماند و مهم‌تر اینکه جامعه هم در مقاطع مختلف این امکان را به صورت گسترده دارد که بتواند درخصوص عملکردها قضاوت کند و نتیجه داوری خویش را در عمل به کرسی بنشاند. مانند همین تحولات مهمی که در انتخابات اخیر شاهد بودیم.»
همچنین علی نوذرپور، رئیس جامعه مهندسان شهرساز ایران نیز به «ایران» می‌گوید: «نخستین مطالبه جدی مردم از اعضای لیست امید که وارد شورای شهر تهران شده‌اند، انتخاب شهرداری در ‌شأن تهران است. به این مفهوم که اعضای شورای شهر در انتخاب شهردار عجله نداشته باشند، شهردار را صرفاً با اشتهار و شناخت سیاسی انتخاب نکنند، اینکه شهردار از رجال سیاسی باشد و در زبان‌ها و افکار عمومی مطرح باشد، تضمین موفقیت او نیست. در انتخاب شهردار باید به نکاتی توجه کرد از جمله اینکه فرد مورد نظر شهر را بشناسد، به فضای شهری آشنا و از منابع درآمدی شهری مطلع باشد و بداند اداره شهر با این وضعیت میسر نیست.»
وی با غیر قابل ادامه دانستن درآمدهای ناپایدار شهرداری که 65 درصد حجم کل درآمدها را شامل می‌شود، افزود: «طبق آنچه اعضای لیست امید وعده داده‌اند، قطعاً لازمه آن انتخاب شهرداری است که بتواند نسبت به منابع درآمد دیگر تعهد دهد و تکیه‌اش به منابع درآمد ناپایدار نباشد.»
وی مطالباتی چون توسعه حمل و نقل عمومی، کاهش آلودگی هوا، مدیریت پسماند در تهران و افزایش ضریب ایمنی شهروندان را از جمله رئوس ضروری برنامه‌ها و سیاست‌های شورای شهر و شهرداری در دوره آتی دانست. نوذرپور با بیان اینکه «مطالبه دیگر در حوزه تغییر ساختار درون شهرداری است»، تأکید کرد: «نخستین تغییر باید در حوزه نیروی انسانی اتفاق بیفتد در حالی که بیش از 15 هزار نیرو نمی‌تواند در شهرداری مشغول باشد اما هم اینک 98 هزار نیرو در شهرداری مستقر هستند که مابه‌التفاوت آن مشخص نیست طبق چه ضوابطی جذب شده‌اند و از چه کیفیتی برخوردارند. شهرداری نیاز به نیروی انسانی کارآمد دارد وگرنه با این نیروی انسانی قادر به تحول و بهره‌وری نخواهد بود و شهر گران اداره می‌شود.»
رئیس جامعه مهندسان شهرساز ایران همچنین تغییر در سازمان‌ها و شرکت‌های وابسته به شهرداری و بررسی آیین‌نامه‌های مالی و تعیین و تکلیف مقررات مالی حاکم در شهرداری را از جمله ضرورت‌های دیگر مدیریت تهران در دوره آینده دانست و گفت: «ایجاد شفافیت در حوزه مالی یکی دیگر از بحث‌های جدی است. در این حوزه بحث املاک نجومی که پرونده‌اش باز است، جزو مطالبات مردم است و باید شوراها آن را در اولویت بررسی قرار دهند. اینها بخشی از موضوعاتی  است که روشن شده و برخی نیز روشن نشده و از این رو یکی از کارهای شورا‌ها تحقیق و تفحص از عملکرد قالیباف در 12 سال گذشته است.»
احمد بخارایی، جامعه‌شناس و عضو علمی دانشگاه و مدیر گروه مسائل و آسیب‌های اجتماعی در انجمن جامعه‌شناسی ایران، دیگر چهره‌ای بود که در گفت‌وگو با «ایران» به بیان نظرات خود درباره مدیریت آینده تهران پرداخت. وی در این خصوص تأکید کرد: «با اطمینان می‌توان گفت شاید بیش از 50 درصد کسانی که به لیست امید شورای شهر تهران رأی داده‌اند، بیش از 70 درصد کسانی که در لیست هستند را نمی‌شناسند. ب
نابراین نتیجه می‌گیریم مردم به لیستی اعتماد کردند که فاصله این لیست از لیست بعدی که متعلق به اصولگرایانی است که عمدتاً در شورای شهر فعلی مسئولیت دارند، اختلاف قابل توجهی دارد. اولین نفر از لیست اصولگرایان حدود 300 تا 400 هزار اختلاف رأی با آخرین نفر از لیست امید دارد. بنابراین این موضوع مسجل است.» به اعتقاد بخارایی «این شورا اگر فقط نقش سلبی ایفا کند شاید کفایت کند ولازم نیست نقش ایجابی داشته باشد. تفاوت نقش سلبی و ایجابی در این است که در نقش ایجابی فرد با کنشگری و تخصص و نوآوری و سیاستگذاری بتواند چیزی را ایجاد کند. ما از این شورا این انتظار را نداریم چون خودشان دارای این پتانسیل نیستند.»
وی در این خصوص توضیح داد: «حداقل انتظار ما این است شورا و شهرداری آینده نقش سلبی داشته باشد و مانع فعالیت سازمان‌های مردم نهاد و ان جی او‌ها و شوراهای محلی نشود و تمام تلاشش این باشد در جهت فعال کردن NGO‌ها حرکت کند. یعنی شورای شهر باید بداند قدرتی که الان دارد در اثر رأی مردم به دست آورده است و  باید بتدریج این قدرت را به خود مردم منتقل کنند.» وی معتقد است: «تصور اینکه 21 نفر از اعضای شورای شهر می‌نشینند و درباره مشکلات شهری که این گونه درآمد کسب می‌کند و هزینه هنگفت شهرداری را که هم اکنون دو برابر بودجه‌اش به پیمانکاران بدهکار است تأمین می‌کند، معجزه می‌کنند را باید از ذهن دور کنید.»

//////////////////////////////////////////////

 ص4

تمام 21 کرسی شورای پایتخت به اصلاح‌طلبان رسید
لبخند «بهشت» به «امید»
اختلاف رأی چمران با نفر آخر لیست امید 247 هزار نفر است

حمیده امینی فرد

نیم نگاه

پیروزی قاطع لیست امید در مشهد
در حالی که لیست امید در مشهد موفق شده تمامی کرسی‌های شورای شهر را تصاحب کند، رئیس ستاد انتخابات استان خراسان رضوی نیز از شکست اصولگرایان نه فقط در مشهد که در تمامی استان خراسان رضوی خبر داد. حسینی رئیس ستاد انتخابات استان خراسان رضوی گفت: در استان 28 مرکز شهرستان داریم.گرایش سیاسی 75 درصد منتخبان شوراهای شهری استان اطلاح طلب و معتدل است که از این میزان 82 نفر معادل 49.5 درصد اصلاح‌طلب و 42 نفر معادل با 25.5 درصد مستقل و از جریان اعتدال هستند.در مشهد از یک میلیون و 422 هزار آرای ماخوذه و یک میلیون و 225 هزار آرای صحیح همه 15 نفر منتخبان از لیست امید هستند که در این میان خانم‌ها شهناز رمارم و بتول گندمی موفق شدند به‌عنوان دومین و سومین منتخبان شورای شهر مشهد برگزیده شوند.
  امیر شهلا 256 هزار و 124   شهناز رمارم 253 هزار و 95   بتول گندمی 251 هزار و 574   احمد نوروزی 245 هزارو 483   محمدرضا حیدری 242 هزار و 59   علیرضا شهریاری 230 هزار و 101   احسان اصولی صفار 227 هزار و472   حمیدرضا موحدی‌زاده 224 هزار و 739   سید مسعود ریاضی مظلومی 218 هزار و610   محمد حسین ودیعی 214 هزار و35   رمضان علی فیضی 213 هزار و 570   محمدهادی مهدی نیا 211 هزار و704   مجتبی بهاروند 208 هزار و264   محمد حاجیان شهری 203 هزار و771   سید محسن حسینی پویا 200 هزار و689

سقوط پایتخت‌های اصولگرایان
هنوز اخبار قطعی از نتایج انتخابات شوراهای شهر و روستا در سراسر کشور منتشر نشده است. اما به نظر می‌رسد اصلاح‌طلبان و لیست‌های امید در سراسر کشور به طور نسبی موفق شده‌اند بر سایر رقبا برتری پیدا کنند. در اصفهان از 15 کرسی، اصلاح‌طلبان موفق شدند 14 کرسی را تصاحب کنند. در تبریز 8 کرسی از 13 کرسی را اصلاح‌طلبان از آن خود کردند. در شیراز هم 11 کرسی از 13 کرسی را اصلاح‌طلبان گرفتند. در قم 12 اصولگرا و یک مستقل موفق شده‌اند به شورا راه پیدا کنند.

 با اعلام نتایج پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، لیست «امید» با کسب بالاترین نتایج آرا، سایر رقبای انتخاباتی خود را کنار زد و 21 کرسی شورای شهر تهران را از آن خود کرد. در این دوره انتخابات، 3 میلیون و 600 هزار نفر از واجدین شرایط در تهران (جدا از شهرستان‌های تجریش و ری)، پای 3 هزار و 957 صندوق اخذ رأی رفتند و در نهایت با یک میلیون و 746 هزار و 568 رای، «محسن هاشمی رفسنجانی» را به عنوان نفر اول لیست 21 نفره امید، راهی «بهشت» کردند. فرماندار تهران در نشستی خبری با اعلام راه‌یابی لیست 21 نفره امید (طیف اصلاح‌طلبان) به شورای پنجم به مشارکت بالای تهرانی‌ها در انتخابات روز جمعه اشاره و تأکید کرد: ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از واجدین شرایط در تهران روز جمعه پای صندوق‌های رأی آمدند، در سال ۹۲ مشارکت مردم تهران ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بود که در این دوره ۹۰۰ هزار نفر به تعداد رأی دهندگان اضافه شد، براین اساس آمار بی‌نظیری در تاریخ مشارکت مردم تهران به ثبت رسید.
به گزارش خبرنگار «ایران»، در دوره اول شورا در سال 77، عبدالله نوری با بیش از 500 هزار رأی به شورای اول وارد شد، اما درگیری‌های سیاسی و اتفاقات آن دوران در سال 81، باعث شد تا انتخابات شورای دوم با مشارکت بسیار پایین مردم برگزار شود. در شورای دوم، مهدی چمران تنها با 192 هزار رأی به عنوان نفر اول شورا، وارد پارلمان شهری خیابان «بهشت»شد. دوره سوم البته با کمی تغییر، شهروندان بیشتری به مشارکت دعوت شدند و در سال 85، بازهم مهدی چمران به عنوان نفر اول، توانست با 600 هزار رأی وارد شورا شود. در دوره چهارم البته، مشارکت مردم به اوج رسید و با رأی بیش از 2 میلیون و 700 هزار تهرانی، بازهم چمران توانست با بیش از 560 هزار رأی به عنوان نفر اول به صحن «بهشت» راه یابد. در این دوره البته تعداد اصلاح‌طلبان شورا به 13 نفر رسیده بود. در این دوره هم جز سال اول، (به ریاست احمد مسجد جامعی) ریاست هر سه سال شورا با مهدی چمران بود. بنابراین می‌توان گفت که دوره پنجم به نوعی خط پایان ریاست 11 ساله مهدی چمران بر شورای شهر تهران است! اختلاف رأی چمران با نفر آخر لیست امید 247 هزار نفر است.
اعضای علی البدل دوره پنجم
پس از رأی‌آوری لیست 21 نفره امید، نام مهدی چمران، نفر نخست لیست 21 نفره «خدمت» با اختلاف زیاد با آخرین نفر لیست امید قرار دارد. مهدی چمران در این دوره با 653 هزار و 247 رای، نفر بیست و دوم انتخابات این دوره و نخستین نفر از لیست علی البدل‌های شورا است. پس از او «علیرضا دبیر» و «حبیب کاشانی» قرار گرفته‌اند. بدین ترتیب در صورتی که هر یک از اعضای لیست امید بنا به دلایلی از شورا استعفا بدهند، «مهدی چمران» به عنوان تنها عضو اصولگرا، یک تنه در مقابل 20 نفر دیگر قرار می‌گیرد. آنطور که اخبار غیر رسمی نشان می‌دهد، ممکن است «محسن هاشمی» به عنوان گزینه شهرداری تهران معرفی شود. البته انتخاب «محسن مهر علیزاده» هم برای گزینه شهرداری تهران دور از انتظار نیست!
رکورد زنان در شورای پنجم شکسته شد
در انتخابات این دوره علاوه بر رکورد میلیونی حضور شهروندان تهرانی در پای صندوق‌های رای، انتخاب 6 عضو زن هم رکورد جدیدی ثبت کرد. در دوره چهارم تنها 3 کرسی شورا در اختیار زنان قرار داشت. در دوره سوم، 3 زن، در دوره دوم، 2 زن و در دوره اول هم تنها 3 زن به ترتیب در شورای شهر تهران حضور داشتند.
واکنش چمران
مهدی چمران اما درباره ورودش به عنوان عضو علی‌البدل به شورای پنجم گفته است: روی حدسیات و گمانه‌زنی‌ها نمی‌توان سخن گفت. اما من در باره بیان حرف حق، اگر هزار نفر هم در برابر من باشند، حرف حق را می‌زنم، چه تک باشم و چه با هزار نفر، واقعیت و حرف حق را کتمان نخواهم کرد. بی‌شک مرا شناخته‌اند. برایم حیات ارزشی ندارد که حقی را ناحق کنم و یا ناحقی را حق کنم.  مهدی چمران در نامه‌ای که به وزارت کشور نوشته آورده: ما شکایت نکردیم، فقط به نظر ما نظارت کافی در هنگام شمارش آرا وجود نداشته است سؤال این است، آیا نمایندگان مجلس سیستم الکترونیکی را بررسی کرده‌اند؟ وی ادامه داد: مجلس همواره این‌گونه صندوق‌های الکترونیکی را بررسی می‌کند، اما در این مورد بررسی نکرده است. در این صورت نظارت کافی نخواهد بود. چمران ادامه داد: ما درخواست بازخوانی شمارش آرا را نکردیم و فقط هشدار دادیم. با این حال از کی تا به حال بازخوانی آرا تشویش اذهان عمومی شده است؟ او ادامه داد: ما به نتیجه کاری نداریم ما از موفقیت خوشحال هستیم، هرکسی برود و بیاید تأثیری ندارد، فقط باید کار روی اصول قانونی ادامه یابد. وی افزود: براساس قانون آرا باید در فرمانداری تجمیع شود، اما نه تنها این تجمیع صورت نگرفته، بلکه فرمانداری اصلاً اطلاعی از میزان تجمیع آرا ندارد.
رد ادعای چمران
با این حال، عضو هیأت عالی نظارت بر انتخابات شوراها در استان تهران با رد ادعای برخی از اعضای شورای چهارم مبنی بر عدم نظارت مجلس بر انتخابات شوراها گفت: معترضان به فرآیند اجرایی هیأت نظارت بر انتخابات شورای شهر تهران بفرمایند که رویه چگونه است، چرا که ما طبق قانون عمل کرده‌ایم. طیبه سیاووشی گفت: در روز انتخابات نیز بنده حوزه‌های شرق تهران از منطقه 8 تا 19 را از صبح تا ساعات پایانی شب رصد کردم و سایر اعضا نیز شمال و غرب تهران را پوشش دادند. همچنین از نزدیک با ناظران در ارتباط بودیم و در جریان مشکلات قرار گرفتیم و گزارش‌ها را به دبیرخانه مرکزی هیأت نظارت شورای شهر تهران ارسال کردیم. وی یادآور شد: دوره‌های قبلی انتخابات شورای شهر، شهرداری تهران با هیأت نظارت همکاری می‌کرده که در این دوره از امکانات آموزش و پرورش استفاه کرده‌ایم و مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با ما همکاری کردند و هیأت‌ها در مناطق آموزش و پرورش مستقر بودند. در همین زمینه، سیدشهاب الدین چاوشی، رئیس ستاد انتخابات استان تهران هم از شاکیان احتمالی انتخابات شورای شهر خواست تا با رعایت دقیق قوانین و نظم اجتماعی اعتراض و شکایت مستند خود را از مجاری قانونی؛ هیأت‌های نظارت و اجرایی شهرستان و استان مستقر در فرمانداری‌ها و استانداری پیگیری کنند.

برچسب ها شهردار منطقه 22 تهران بهشت اصلاح طلبان اصولگرا

مطالب مرتبط

انتقال تجربه به شورای ششم

محسن هاشمی رئیس شورای شهر دوره پنجم تهران به شورای شهر دوره ششم پیشنهاد داده است: «برگزاری جلسه مشترک و گفت وگو در مورد مسائل شهری و انتقال تجربه ها و مدیریت دانش در فرایند اداره شهر بسیار تاثیرگذار است و در صورت نیاز و بنا به درخواست شورای ششم حتما این جلسه مشترک را برگزار می کنیم.»

بازدید معاون امور شهرداری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاریهای کشور از اتحادیه تاکسیرانیهای شهری کشور

معاون امور شهرداری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور از اتحادیه تاکسیرانیهای شهری کشور بازدید کرد. به گزارش روابط عمومی اتحادیه تاکسیرانیهای شهری کشور، دکتر نوذرپور طی بازدید خود از اتحادیه با برگزاری جلسه ای با مدیر عامل و معاونان اتحادیه در جریان فعالیت ها ، اقدامات و برنامه های اتحادیه قرار گرفت.

وضعیت سکونت مردم در شهرها و برخی از نواحی مختلف کلانشهرها، نامتعادل و نامتوازن است.

به گزارش خبرگزاری ها، علی نوذرپور روز چهارشنبه در نشست مدیران کل دفاتر امور شهری و شوراهای استانداری های سراسر کشور در تبریز اظهار کرد: ۳۶درصد از جمعیت شهرهای کشور در کلانشهرها زندگی می کنند و ۲۰ درصد از مردم شهری نیز در ۱۰۷۶ شهر کوچک که کمتر از ۵۰ هزار نفر جمعیت دارند ساکن هستند. وی حرکت به سمت تعادل بخشی فعالیت های شهری در حوزه ملی را امری ضروری دانست و گفت: توسعه متوازن و برنامه ریزی منطقه ای برای تمامی شهرها، از مهم ترین اولویت های وزارت کشور است.

گزارش« شهروند» از لایحه مدیریت شهری که به محله محوری می پردازد

شورایاری اختیار قانونی ندارد محله‌ و گذر و میدانچه معنا داشت، مرزهای‌شان مشخص بود. محله‌ها قد کشیده بودند و شخصیتی داشتند. بعضی‌هاشان مانند آدمیان تودار و خودمتمرکز، شأنی مستقل از شهر داشتند، پاره‌ای از محلات با صراحت، با عوامل حول‌وحوش خود مرتبط بودند. آنچه کبرلینچ، استاد شهرسازی می‌گوید. کم‌کم برونگرا شدند و دیگر همه‌ نیازهای مردم در داخل محله تأمین نشد. خیابان‌ها به داخل محله آمدند، ترافیک شد، درون و بیرون محله قابل‌تفکیک نبود. مدیریت شهری بالای شهر نشست و به همه محلات حکم یکسان داد، کسی ندید احداث یک مال بزرگ در یک محله، چه بر سر خرده‌فروش‌ها آورد یا اتوبانی که در کنار محله خوابید، چطور خواب مردم را آشفته کرد.