تغییر ذهنیت شهروندان نسبت به فساد در شهرداری
علی نوذرپور در گفت و گو با خبرنگار شهرنوشت، اجرای طرح حیات شبانه را در راستای تحقق زندگی بهتر برای شهروندان پایتخت، لازم دانست و اظهار کرد: طرح حیات شبانه به طور پایلوت در بلوار چیتگر و آبشار تهران اجرا می شود و بیش از سه ماه است که کافه های سیار در این دو مکان مستقر هستند. در قالب این طرح علاوه بر اینکه برای ۵۰ نفر کار آفرینی شده با استقبال بسیار خوب شهروندان مواجه شده ایم.
وی ادامه داد: متاسفانه در گذشته آبشار تهران محلی برای تجمع های غیر اصولی شده بود، اما در حال حاضر به مکانی امن برای خانواده ها تبدیل شده است.
شهردار منطقه ۲۲ طرح «خیابان محلی برای زندگی» با هدف آشتی مردم با فضاهای شهری را از دیگر طرح های در حال اجرا در این منطقه عنوان کرد و گفت: این طرح تا کنون ۵۰ بار در منطقه ۲۲ برگزار شده است. امروزه خانواده ها با خیابان بیگانه شده اند و این بیگانگی حس تعلق و امنیت را از آن ها گرفته است. حس اعتماد به محله باعث می شود خانواده ها برای بهبود شرایط محیط زندگی شان همکاری بیشتری داشته باشند. این تجربه تاریخی ما در بسیاری از کشورها در حال اجرا است و با استقبال خوب خانواده ها هم مواجه شده است.
نوذرپور افزود: این طرح در منطقه ۲۲ اشتغال هم ایجاد کرده است؛ زنان کارآفرین محصولات خود اعم از صنایع دستی، خوراکی، پوشاک و ... را در این جمع ها عرضه می کنند. آن ها از طریق شبکه های اجتماعی هم به یکدیگر متصل شده اند و شبکه ای از زنان کارآفرین شکل گرفته است.
وی با اشاره به اینکه ارتباط شهرداران با شهروندان در این جمع ها منجر به تلطیف فضا شده است، گفت: از این طریق سرمایه اجتماعی که شهرداری در سال های گذشته از دست داده بود و مردم نظر خوبی نسبت به آن نداشتند با حضور مدیران در این برنامه ها بهتر شده است.
شهردار منطقه ۲۲ تصریح کرد: طبق تحقیقی که مرکز مطالعات شهرداری تهران در یک سال گذشته انجام داده است، ۳۰ درصد از مردم معتقد بودند اگر بخواهند به شهرداری مراجعه کنند باید چیزی هم پرداخت کنند و این میزان در تحقیق جدید به ۲۰ درصد کاهش پیدا کرده است. در واقع، ذهنیت منفی مردم نسبت به کاهش فساد در شهرداری ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده است و این دستاورد کمی نیست.
ساخت باغچه های خانگی در منطقه ۲۲
نوذرپور طرح «پهنه امن خانوادگی» را از دیگر طرح های این منطقه دانست و افزود: این طرح در کمیسیون طراحی شهری در حال انجام مراحل طراحی است. البته این طرح قرار است در دو مرحله به صورت پایلوت به اجرا درآید.
وی ادامه داد: از ویژگی های عمده این طرح آرام سازی ترافیک، ایجاد مکانی برای گپ و گفت، مکانی برای بازی بچه ها و در نهایت اولویت پیاده به سواره است. با توجه به اینکه مخاطب اصلی این طرح ساکنین محله هستند، جلسات اطلاع رسانی، توجیه و مشارکت طراحی در سرای محلات برنامه ریزی شده است که این جلسات قسمتی از امکان سنجی اجتماعی پروژه به حساب می آید.
شهردار منطقه ۲۲ «کشاورزی شهری» را به عنوان یکی دیگر از طرح ها مطرح کرد و افزود: باید امکان اجرای طرح باغچه های خانگی را در مجموعه های مسکونی فراهم کنیم که خانواده ها بتوانند خودشان کشاورزی کنند. با این طرح مردم با طبیعت و زندگی روستایی آشتی می کنند. طرح کشاورزی محلی به زودی در شهرک الهیه واقع در ناحیه ۳ اجرا می شود.
نوذرپور گفت: همزمان با امکان سنجی و مکان یابی اولیه طرح کشاورزی شهری، مراحل برآورد اقتصادی اجرای این طرح هم انجام شده است. از دستاوردهای طرح کشاورزی شهری، افزایش سرانه فضای سبز، انتفاع از فضای سبز، ارتقای مشارکت مردمی، ایجاد همبستگی به محیط و آموزش شهروندی است.