مجمع نمایندگان ادوار شورای شهرها
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادوار مختلف تحت عنوان " مجمع " با همدیگر دیدار داشته و تجربیات خود را به اشتراک می گذارند و در مقاطع و مناسبت های مختلف نیز با مشورت و کارگروهی ، تصمیمات مقتضی اتخاذ می کنند. بهره برداری از این تجربه، می تواند پیشنهاد تشکیل مجمع نمایندگان ادوار شوراها در هر شهر باشد. به ویژه این امر در شهرهای بزرگ و کلانشهرها اثرات قابل توجهی به همراه خواهد داشت.
تشکیل مجمع یاد شده در شورای شهرها به ویژه در شهرهای بزرگ و کلانشهرها می تواند پیامدها و اثرات خوب ذیل را به همراه داشته باشد .
1 . انتقال تجارب و دانسته ها به شورای جدید و بهره برداری از تجارب یاد شده در راستای بهبود زندگی مردم
2 . استفاده و بهره برداری از اعضای دوره های قبلی در کمیسیون های تخصصی شورای فعلی با توجه به کمبود تعداد اعضای شورای به تناسب جمعیت تهران و پیچیدگی ها و تعدد و تنوع مسائل شهری
3 . شکل گیری سازمانی مردم نهاد با عضویت اعضای شوراها در دوره های مختلف و استفاده از ظرفیت این نهاد مردمی در ارتقاء جایگاه مدیریت شهری . سمن یادشده می تواند با توجه به تجارب اعضاء، طرح های مناسبی را تهیه و به شورایعالی استان ها ارائه دهد .
4 . تشکل یاد شده خواهد توانست شوراها را از مخاطرات پیش رو محافظت کند . و به عنوان نمایندگان ادوار مختلف شوراها ، جمع بزرگ تری را در حمایت از شوراها بسیج کند .
5 . احزاب و جمعیت های سیاسی که در حال حاضر نقش اساسی در انتخاب شوراها ایفاد می کند و ترکیب فعلی شوراها حاصل مشارکت و حضور آنها در انتخابات می باشد ، از ظرفیت سمن یاده شده برای آموزش کادر و اعضای حزبی می تواند استفاده کند . ضمن اینکه از بین نمایندگان ادوار، به هنگام انتخابات ، نامزدهای مورد نظر خود را معرفی کنند .
6 . مجمع نمایندگان ادوار شورای اسلامی شهر می تواند راهنمای مناسبی برای شورایاری ها باشد و آموزش های مورد نیاز این جمع شورای در محله را نیز عهده دار باشد . امری است که در وضعیت کنونی ، شورایاری ها از آن بی بهره اند و به دلیل نبود آموزش های مورد نیاز ، بعضا دچار تکرار ، روزمرگی و پیگیری مسائل فرعی از نظام مدیریت شهری شده است . در حالی که با آموزش شورایاری ها می توانند در نبود شوراهای محله ، خالء ارتباط مردمی شورا با مردم محلات را تا حدودی پر کنند.
7 . دوری از سیاست زدگی و توجه به مسائل اساسی شهر و ایجاد همدلی و همراهی جناح های مختلف سیاسی در مدیریت شهری و هم چنین فهم درک مشترک گروه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از مشکلات اساسی فراراه مردم
8 . تقویت نهادهای مدنی و افزایش قدرت جامعه در مقابل دولت و نیز ارتقاء توان چانه زنی شوراها و دفاع بهتر از حق مردم شهر .
سازوکار مجمع نیز اینگونه خواهد بود که؛
- اعضای مجمع مشتمل بر کلیه اعضای شورای شهر در ادوار شش گانه ( که به صورت داوطلبانه خواهد بود).
- شورای مجمع یا هیئت موسس به عنوان راهبر و سیاست گزار ( به صورت انتخابی یا تعیین شده خواهد بود).
- مجامع یاد شده در چارچوب بند 7 ماده 80 قانون شوراهای اسلامی کشوری می توانند تشکیل شوند. در این بند شوراها امکان اقدام برای تشکیل انجمن ها و نهادهای اجتماعی را دارند.
با توجه به موارد برشمرده، انتظار می رود اعضای کنونی شورای شهر به این مهم، همت گمارند.